Lähtöpassit! Liigan kriisiseura menettää kaksi profiilihyökkääjäänsä – suuntaavat ulkomaille

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Sport kertoo raivanneensa kokoonpanoaan.

Liiga-seura kertoo, että yhdysvaltalaishyökkääjät Michael Parks, 25, ja Sam Povorozniouk, 23, jättävät seuran ja siirtyvät loppukaudeksi ulkomaiden sarjoihin. Molempien pelaajien sopimukset on purettu yhteisymmärryksessä.

Parks oli alkukaudesta Liigan yllätysnimiä iskien varsinkin syksystä hurjia tehoja. Hänen tilastonsa näyttävät 46 pelin jälkeen lukemia 11+9=20. Viimeisen 20 ottelun aikana pistetili karttui ainoastaan yhdellä maalilla.

– Parksilla ei ole viime aikoina homma oikein toiminut, ja päädyimme molemmin puolin tähän ratkaisuun, että hän jatkaa uraansa muualla. Povorozniouk ei puolestaan pitkän pelikiellon takia olisi ehtinyt pelata kuin muutaman ottelun, joten emme nähneet järkeväksi pitää häntäkään täällä, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi.

Povorozniouk puolestaan pelasi Liigassa 31 ottelussa tehopistein 4+8=12. Hyökkääjä on kauden aikana ollut pelikiellossa 15 ottelua, joista viimeisin jatkuu aina runkosarjan päätöskierroksille asti.

Sport aikoo paikkailla kahta menetystään nuorilla lupauksilla. Sarjajumbo on menettänyt jo saumansa kevään pudotuspeleihin.