Olympiaturnauksen ensimmäisen pudotuspelivaiheen ottelussa kohdanneet Saksa ja Sveitsi tarjosivat sykähdyttäviä hetkiä kiekkoyleisölle. Jännittävien vaiheiden jälkeen Saksa onnistui voittamaan jatkoajalle venyneen pelin maalein 2-1.

Saksalaisten suureksi sankariksi nousi yli 140 maaottelua pelannut Yannic Seidenberg, joka onnistui ohittamaan entisen NHL-maalivahdin Jonas Hillerin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla ajassa 60:26. Seidenberg oli kärppänä paikalla, kun hän siirsi Dominik Kahun laukauksesta syntyneen irtokiekon maaliin.

Ottelu alkoi tulisesti, kun yhdeksän sekunnin jälkeen sveitsiläinen Cody Almond taklasi rumasti Christian Ehrhoffia päähän, kun saksalaiset olivat valmistautumassa hyökkäykseen. Almond sai tuomareilta välittömästi suihkukomennuksen, ja Saksa pääsi vyöryttämään viisi minuuttia ylivoimaa. Ehrhoff palasi pienen paikkaustauon jälkeen takaisin peliin.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Toisessa käynnissä olevassa kamppailussa Sveitsiltä "vahva" startti otteluun, kun Cody Almond taklaa itsensä pihalle 9 sekunnin pelin jälkeen. #PyeongChangFi #Olympialaiset

Saksa eteni ensimmäistä kertaa puolivälieriin olympialaisissa sitten vuoden 2002 Salt Lake kisojen. Seuraavaksi Saksa kohtaa Ruotsin, joka sai huilata ensimmäisen pudotuspelikierroksen. Ottelu alkaa huomenna kello 14:10 Suomen aikaan.