Joku saattoi kiinnittää ottelussa Venäjän olympiaurheilijoiden ja Yhdysvaltojen välillä katseensa perinteisen käyttäytymisetiketin laiminlyöntiin. Kun Venäjän olympiaurheilijat nujersivat vastustajansa maalein 4-0, amerikkalaiset eivät suostuneet kättelemään.

Yhdysvaltojen pelaajia oltiin kielletty kättelemästä muita urheilijoita suuren norovirusuhan takia. Koreaan poikansa pelejä katsomaan tullut James Wisniewskin isä on sairastunut norovirukseen, mikä on saanut Yhdysvaltojen jääkiekkojoukkueen varpailleen, jotta tauti ei pääsisi leviämään.

– Sitä luulee, että mahdollisuudet ovat olemattomat, mutta pian huomaatkin, että läheisesi ovat sairastuneet, etkä tiedä miten tai missä, Wisniewski kertoi theScorelle.

Vaihtoehtoisesti pelaajat saavat tervehtiä vastustajia ja toimittajia nyrkkitervehdyksellä.

Yhdysvaltojen naisten maajoukkue ei luovu kättelystä. Joukkueen pelaajat kättelivät normaalisti suomalaisten pelaajien kanssa, kun välieräottelu saatiin päätökseen. He pitävät vastustajien kättelemistä riskiä tärkeämpänä.

– Jääkiekkossa tärkeää on vastustajan kunnioitus, joka näkyy ottelun jälkeisessä vuorovaikutuksessa, USA:n pelaaja Jocelyne Lamoureux-Davidson kertoi.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel pitää nyrkkitervehdystä hyvänä tapana välttää riskit, mutta toivoo, ettei virusvaara aiheuta liikaa huomiota kisojen aikana.

– Olisi katastrofi, jos hyvä joukkue jäisi sivuun sen takia. Tiedän miten tärkeänä pelaajat pitävät pelin lopussa suoritettavaa kättelyä, mutta jos voimme välttää taudin leviämisen, pidän tätä vaihtoehtoa hyvänä ideana, Fasel kertoi.