Riikka Välilä saatetaan nähdä Naisleijonien hyökkäyksessä vielä tulevissa vuoden 2019 kotikisoissa.

44-vuotias kiekkotähti oli valtavassa roolissa, kun Suomi marssi Etelä-Koreassa olympiapronssille. Hyökkääjä teki samalla uskomatonta historiaa – hänestä tuli kaikkien aikojen vanhin olympiamitalin napannut jääkiekkoilija.

Mutta loppuuko ura olympiaturnaukseen? Välilä väläyttelee, että ura saattaa jatkua vielä leijonapaidassa.

– Olen sanonut, että valehtelisin, jos väittäisin, ettei yhtään kiinnostaisi. Täytyy katsoa kauden jälkeen, mikä on tilanne, Välilä summaa Etelä-Koreassa.

LUE MYÖS: Kommentti: Paita pian kattoon? Leijonien ”mummo” on supertähti, josta ei Suomessa puhuta tarpeeksi

”Olen kiitollinen”

Konkarille riittäisi ainakin kysyntää. Lajin supertähti oli komeassa lennossa myös Etelä-Koreassa: Välilä keräsi kuudessa pelissä tehot 4+1. Hän oli joukkueensa paras maalintekijä.

– Olen kiitollinen, että mulla on tämmöinen kroppa, joka kestää harjoittelua. Tietysti haluan kiittää valmentajaa, perhettä, lapsia, vanhempia, työkavereita ja meidän joukkueen tyttöjä. Ei täällä oltaisi, jos tästä ei nauttisi. Meillä oli todella upea joukkue ja hyviä pelaajia, Välilä kiittelee.

Suomalainen nappasi ensimmäisen olympiamitalinsa jo talvella 1998. Nyt rinnalle tuli toinen palkinto 20 vuotta myöhemmin.

– Totta kai se pronssimitali oli hieno siellä Naganossa ja todellakin koko elämän muisto. Tämäkin on spesiaali, kun tämän ikäisenä voi vielä pelata. Olen monella tapaa kyllä kiitollinen, että voin olla mukana täällä, Välilä kiteyttää.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Gangneung