Saksan ja Venäjän Olympiaurheilijoiden välillä nähtiin todellinen trilleri olympiafinaalissa.

Päätöserään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa 1-1. Venäläiset siirtyivät ratkaisevan tuntuisesti 2-1-johtoon, kun ottelua oli jäljellä alle seitsemän minuuttia.

Saksa yllätti heti seuraavassa vaihdossa tasoittamalla pelin vain kymmenen sekuntia edellisestä osumasta.

Tapahtumat olivat kuitenkin vasta alussa. Saksa siirtyi sensaatiomaisesti 3-2-johtoon Jonas Müllerin maalilla, kun ottelua oli reilut kolme minuuttia jäljellä.

Venäläispeluri Sergei Kalinin sortui ottamaan vielä rangaistuksen, joten venäläiset joutuivat jahtaamaan tasoitusta loppuhetkillä alivoimaisena.

Tästä huolimatta huippuottelun pelannut Nikita Gusev tasoitti illan toisellaan pelin 3-3-lukemiin, joista lähdettiin jatkoajalle.

Saksan turmioksi koitui konkarihyökkääjä Patrick Reimerin korkeasta mailasta saama rangaistus jatkoajalla.

Venäjän Olympiaurheilijoiden lopulliseksi sankariksi nousi ratkaisumaalin tehnyt Kirill Kaprizov. Lisäksi Nikita Gusev viimeisteli kovat tehot 2+2.

Olympiakulta on Venäjän ensimmäinen. Se on voittanut edellisen kerran olympiapronssia vuonna 2002, mikä on maan edellinen olympiamitali jääkiekosta.

Saksalle pettymys finaalitappion jälkeen on kova, mutta hopeamitali on uskomaton suoritus joukkueelle, jolta ei odotettu tällaista suoritusta. Saksa on voittanut edellisen arvokisamitalin vuonna 1976.