NHL:ssä vietetään tällä hetkellä hulluja päiviä, kun sarjan siirtoikkuna sulkeutuu huomisen aikana ja joukkueet yrittävät vahvistaa miehistöjään viimeiseen asti.

Aikaisemmin tänään solmittiin iso pelaajakauppa, kun Rick Nash siirtyi Boston Bruinsiin.

Toronto Maple Leafs lisäsi oman lusikkansa soppaan. Se teki kauppaa Montreal Canadiensin kanssa ja sai joukkueen vahvuuteen tsekkiläisen Tomas Plekanecin.

Toronto sai samalla kädenpuristuksella hyökkääjä Kyle Baunin. Se joutui maksamaan kovan hinnan, kun se joutui luopumaan puolustaja Rinat Valievista, hyökkääjä Kerby Rychelista ja ensi kesän toisen kierroksen varausvuorostaan.

Leafs PR

@LeafsPR
The @MapleLeafs announced that the hockey club has acquired forwards Tomas Plekanec and Kyle Baun from the Montreal Canadiens in exchange for Rinat Valiev, Kerby Rychel and Toronto’s second round draft pick in 2018.

Kaupan suurin tekijä eli Plekanec on viettänyt yli 13 vuotta kestäneen NHL-uransa pelkästään Montrealin väreissä. Hän on pelannut 981 ottelua tehoilla 232+373=605.

Plekanec ei välttämättä jää uuteen seuraansa pitkäksi aikaa, sillä hänen sopimuksensa päättyy kauden loputtua. Silti, hän tulee olemaan suuri apu Torontolle, joka kuuluu itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin.