Tänä viikonloppuna jokainen NHL-seura on käynyt kamppailuja, niin kaukalossa kuin myös suljettujen ovien takana, kun pelaajamarkkinoiden siirtoraja on umpeutumassa maanantaina.

Mestaruuteen panostavat seurat aikovat kalastella heikommin menestyneiden tähtipelaajia, ja nyt sunnuntaina tiedotettiin, että itäisen konferenssin kärkisijoilla kiikkuva Boston Bruins on iskenyt kyntensä naapuriseura New York Rangersiin ja maalintekijä Rick Nashiin.

Siirto virallistettiin Suomen aikaan sunnuntai-iltapäivänä. Rangers luopuu Nashista, mutta saa pelaajan hinnalla lupaavat puolustajat Ryan Lindgrenin ja Ryan Spoonerin, hyökkääjän Matt Beleskeyn sekä Bostonin kesän ykkösvarauksen ja ensi vuoden seitsemännen kierroksen varausvuoron.

New York Rangers

@NYRangers
OFFICIAL: #NYR have acquired a first-round pick in the 2018 NHL Draft, defenseman Ryan Lindgren, forwards Ryan Spooner and Matt Beleskey, and a seventh-round pick in the 2019 NHL Draft from the Bruins in exchange for Rick Nash.

Rangers suostuu samalla maksamaan Nashin loppukauden palkasta puolet. Nashin nykyinen 7,8 miljoonan dollarin sopimus päättyy tähän kauteen, jonka jälkeen hän voi siirtyä Bostonista muualle.

Boston voi silti luottaa, että Nash tuo joukkueeseen tarvittavaa tulivoimaa mestaruusjahtia varten. 33-vuotias kanadalainen on pelannut NHL:ssä 1049 ottelua ja tehnyt niiden aikana tehot 434+365=799.

Bruins on pelannut heikon alkukauden jälkeen erinomaisen talvijakson. Se on noussut suomalaisen maalivahdin Tuukka Raskin avulla kamppailemaan itäisen konferenssin kärkisijasta Tampa Bay Lightningin ja Toronto Maple Leafsin kanssa.

Ero konferenssikärkeen Tampa Bayhin on viisi pistettä, kun Bostonilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna.