NHL:n jumbona lähes koko kauden viettänyt Arizona Coyotes on pelannut viime aikoina erinomaisessa vireessä. Voitoista huolimatta Coyotesin aika ei enää riitä pudotuspelipaikkojen hätyyttelyyn, joten seura voi pelata loppukevään paineetta.

Jos joukkueesta haluaa etsiä onnistujia, voi kääntää katseensa maalinsuulle. Coyotesin maalilla loistanut Antti Raanta on vähitellen sementoinut paikkansa ykkösvahtina. Tuorein tyylinäyte suomalaisen taidoista nähtiin toissa yönä, kun Anaheim Ducks jäi maaleitta ja Kojootit vei pelin lukemin 2-0.

NHL:n siirtorajan umpeutuessa myös Coyotes on ollut aktiivinen. Se vaihtoi Los Angeles Kingsin kanssa kakkosvahteja, jolloin Raanta sai Darcy Kuemperin uudeksi pelikaverikseen Kaliforniaan lähteneen Scott Wedgewoodin tilalle.

Kuemper on 27-vuotias veskari, joka on toiminut viimeiset neljä kautta Kingsin ja Minnesota Wildin varamolarina. Siksi hänellä riittää näyttöhaluja viedä Raannalta ykköstorjujan paikka. Suomalaisveskari ei huolestunut uudesta joukkuekaverista.

– Juttelin hänen kanssaan, ja hän vaikuttaa mukavalta kaverilta. Meissä on paljon samaa: Olemme suunnilleen samanikäisiä, emmekä halua jäädä enää kenenkään varjoon. Uskon, että kilpaileminen peliajasta tekee meistä molemmista parempia maalivahteja, Raanta kommentoi paikalliselle Arizona Central -uutistoimistolle.

Raanta muisteli hetkeä, kun tieto pelaajasiirrosta julkaistiin.

– Olin kotona ja leikin tyttäreni kanssa, kun valmentaja soitti ja kertoi Kuemperista. Tiesin, että seurassamme tulee tapahtumaan muutoksia, joten siirto ei tullut täysin puun takaa. Tietenkin, minun piti hetken aikaa miettiä tilannetta rauhassa. Uskon tämän olevan hyvä peliliike joukkueelta tulevaisuutta ajatellen. Hän on hyvä maalivahti.

Vaikka Kuemper on pelannut Kingsin varatorjujana erinomaisesti, Coyotesin valmentaja Rick Tocchet luottaa edelleen Raannan kykyihin.

– Antti on hyvä tyyppi, eikä kauppa häiritse häntä. Hänellä on vahva ykkösvahdin mentaliteetti, mikä on meille hyvä asia, Toccher kertoi.

Raanta on noussut Coyotesin katastrofaalisen kauden keskellä joukkueen parhaimmistoon. Nähtäväksi jää, lähteekö Raanta ensi kaudella etsimään uusia haasteita muualta, kun nykyinen pelaajasopimus päättyy keväällä.

– En ole jutellut agenttini kanssa minun siirtokuvioista. Päätavoitteeni on pelata erinomainen kausi ja näyttää joukkuejohdolle mihin pystyn. Katsotaan sitten.