Maanantai on NHL:ssä erittäin mielenkiintoinen päivä, kun joukkueet yrittävät viimeiselle minuutille asti vahvistaa pelaajanippujaan ennen siirtorajan umpeutumista. Odotettavissa on siis poikkeuksellisen paljon siirtouutisia.

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ei jäänyt sivustaseuraajaksi, vaan hankki joukkueen vahvuuteen kokeneen puolustajan ja Stanley Cup -mestarin Ian Colen Ottawa Senatorsista. Colen hintalappu oli omituisten alhainen, sillä Kekäläinen tarjosi vaihtokauppaan vain AHL-jyrää Nick Moutreyta ja kolmannen kierroksen varausvuoroa kesälle 2020.

Molemmat seurat varmistivat siirron maanantai-iltapäivänä.

Kauppa ei ollut Ottawalta yllätys. Se on luopunut pudotuspelihaaveista tämän kauden osalta ja on valmistautunut tulevaisuuden rakenteluun. Tilaa nuorille lupauksille tehdessään, sen on luovuttava kallispalkkaisista pelaajista, joiden sopimukset vetelevät viimeisiä kausia.

Joukkueen kannattajat odottavat sormet ristissä maanantain päättymistä, sillä joukkueen ykköspelaaja Erik Karlsson on ollut vahvasti siirtohuhuissa mukana. Karlssonin sopimus seuran kanssa päättyy vuoden päästä, eikä hän ole valmis jatkamaan Ottawassa, jos ei saa huomattavaa palkankorotusta.

Jos ruotsalainen ei suostu neuvottelemaan enää uudesta sopimuksesta, olisi Ottawan järkevää kaupata hänet muualle, jotta se saisi hänestä mahdollisimman suuren vaihtokorvauksen.