Leijonat.comin asiantuntija Sami Helenius paljastaa joutuneensa joskus ongelmiin rajun maineensa takia.

Kiekkokonkari muistetaan Suomessa rajusta urastaan NHL:ssä. Järkälemäinen puolustaja raivasi tiensä maailman parhaaseen sarjaan kovin ottein: Helenius ei kaihtanut koskaan kovia otteita, vaan otti tarvittaessa roolia myös tappeluissa.

Se näkyi myös kaukalon ulkopuolella. Nakkikiskajonossa on heitetty joskus jopa haasteita. Ne ovat jääneet kesään 2003.

– Onneksi niitä on tullut yllättävän vähän. Sinä vuonna, kun palasin NHL:stä Suomeen ja oli kotikisat, tuli muutamia tilanteita, Helenius muistelee Leijonat.comille.

Jos Helenius muistetaan kovista otteista, hän on tunnettu myös kohteliaana ja verbaalisesti lahjakkaana miehenä. Sen avulla vaikeatkin paikat on selvitetty ilman väkivaltaa.

Lempeä jätti -lempinimi kuvaa hyvin minua. Sami ei ole koskaan vetänyt rähinäviinaa – tilanteista on selvitty aina nokkelalla sutkautuksella, konkari virnistää.

”Katso Sami, sä oot tossa videolla”

Helenius on vaihtanut ammattiaan kiekkouran päätyttyä. Hän toimii nykyisin käsityömaikkana.

Tulevatko koululaiset koskaan kysymään urasta?

– He ovat sen verran nuoria, etteivät muista noita juttuja. Mutta yleensä aina ensimmäisen vanhempainillan jälkeen alkaa sataa kysymyksiä, Helenius naurahtaa ja jatkaa:

– Monesti joku tulee kännykän kanssa ja näyttää: ”Katso Sami, sä oot tossa videolla”. Meillä on usein todella rakentavia keskusteluita. Työ on työtä ja siviilipuolen elämä jotain muuta, Helenius ynnää.

Saako Helenius kulkea tänä päivänä rauhassa kadulla? Katso koko haastattelu tästä: