NHL.comin suomenkielinen sivusto muistutti artikkelissaan, että suomalainen Jussi Parkkila tekee tällä kaudella historiaa taalajäillä pelaavan Colorado Avalanchen taustoilla.

Useamman vuoden alallaan työskennellyt 40-vuotias Parkkila on nimittäin NHL-historian ensimmäinen eurooppalainen maalivahtivalmentaja, jolla ei ole kokemusta pelaamisesta taalaliigassa.

Ennen tätä kautta hän on toiminut samoissa tehtävissä mm. Liigassa Tapparan sekä KHL:ssä SKA Pietarin taustoilla. Viimeinen sesonki ennen taalajäille siirtymistä meni EBEL:ssä pelaavan Grazin palveluksessa.

Parkkilan unelmasta on nyt tullut totta, vaikkei hän haaveitaan ole ääneen kailottanutkaan.

– NHL on ollut aina unelmani, vaikken olekaan sanonut sitä koskaan ääneen. Onhan tämä upeaa, mutta en tosiaankaan pitänyt tätä koskaan itsestäänselvyytenä. Kaikkien palasten on loksahdettava kohdalleen, että tällainen voi toteutua. Olin onnekas saadessani tämän mahdollisuuden, mutta ei se helpolla irronnut, maalivahtivalmentajan työt kaudella 2003-04 Ilveksen junnuissa aloittanut Parkkila sanoi sivuston mukaan.

– Ei minulle ole levitelty missään eteeni punaista mattoa. Olen paiskinut lujasti töitä saadakseni asioita aikaan, Avalanchen seurahistorian ensimmäinen kokopäiväinen maalivahtivalmentaja mietti.

Tamperelaislähtöinen 40-vuotias Parkkila on alansa harvinaisuus omalla tavallaan. Siitä kertoi myös Nashville Predatorsin tähtivahti Pekka Rinteen kommentit.

– Minusta on yllättävää, ettei suomalaisvalmentajia ole ollut edes farmin puolella, vaikka hyviä suomalaisveskareita on ollut jo vuosikausia. Mutta onhan se (Parkkilan pesti Avalanchessa) mahtava juttu. Se avaa ovia muillekin. Tiedän, että nuorempia maalivahtivalmentajia kiinnostaisi tulla tänne, kymmenettä kauttaan taalajäillä pelaava suomalaisveskari mietti.

Parkkilan suojatit ovat tehneet tällä kaudella tasaisen hyvää työtä Avsin maalilla. Jonathan Bernier on pysäytellyt pikkumustia 91,4:n ja Semen Varlamov 91,3 prosentin varmuudella.