Raskin jääkiekkoveljeksistä Tuukka pelaa Bostonissa NHL:ää ja kolmisen vuotta nuorempi Joonas HIFK:ssa Liigaa. Maalivahdilla ja hyökkääjällä on edessä kiivas kevät, sillä kummankin joukkue on menestynyt tällä kaudella oivasti.

Bruins menee ilman mitää järisyttävää sulamista NHL:n pudotuspeleihin, HIFK sen sijaan paikkansa Liigan vastaavista jo varmisti.

Kiivasta taisto on ollut myös aiemmin, ja ihan veljesten kesken. Nuorempi, eli Joonas antoi NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa huvittavan paljastuksen menneistä vuosista.

– Pienempänä oli jotain kinaa, mutta ei enää nykyisin. Se oli silloin kun pelattiin pihapelejä, ja useimmiten kinaa tuli siitä, että pääsenkö nuorempana peliin mukaan. Isommat pojat eivät aina välttämättä halunneet minua mukaan. Ajattelivat, etten pärjää, nuorempi Rask nauroi sivuston mukaan viitaten savonlinnalaisveljesten väliseen suhteeseen.

HIFK-laituri on ainakin ammattilaisena osoittanut pärjäävänsä. Neljällä edellisessä liigakaudella runkosarjassa on syntynyt aina yli 20 pinnaa, pudotuspeleissä kolmen edellisen kevään pistesaldo on järjestyksessä tuoreimmasta vanhimpaan komea 10, 17 ja 6.