Kiekkoareena kirjoitti maanantaina jutussaan, että tällä kaudella turkulaisen TUTO Hockeyn paidassa Mestiksessä loistavasti onnistuneet puolustaja Kalle Valtola ja hyökkääjä Matias Lehtonen siirtyvät sivuston tietojen mukaan ensi kaudesta alkaen Tapparan organisaatioon.

Pakki Valtola on syntynyt vuonna 1995 ja hän on TPS-kasvatti. Kuluvan kauden tilastot ovat komeaa luettavaa, sillä 50 runkosarjan pelissä syntyi pinnat 14+32=46, viidessä pudotuspeliottelussa tehoja on sen sijaan kertynyt 2+3=5.

Tehopakin kehitysaskeleet ovat olleet komeita, sillä esimerkiksi vielä viime kaudella hän pelasi osan kaudesta naapurikunnassa, naantalilaisen VG-62:n takalinjoilla.

Kovaa jälkeä on tehnyt myös Valtolan ikätoveri Matias Lehtonen, sillä TPS-kasvattikin on viilettänyt lähes piste per peli -tahdissa koko kauden: Runkosarjan 50 mittelössä syntyi tehot 19+26=45, viiden pudotuspelin saldo on 1+3=4.

TUTO Hockey eteni Mestiksessä semifinaaleihin, kun se pudotti Kiekko-Vantaan puolivälierissä voitoin 4-1.

Alkuperäisen jutun voit lukea painamalla tätä.