Ilveksestä maailmalle ponnistanut hyökkääjä Toni Rajala tunnettiin jo nuorena kovanluokan kiekkolupauksena, jolla odotettiin olevan edessään ura jopa NHL:ssä.

Vaikka nykyisin 26-vuotiaalla taitohyökkääjällä ovet maailman kovimpaan kiekkosarjaan eivät auenneetkaan, on Rajala tehnyt kovaa tulosta Euroopan huippusarjoissa.

Viimeisin työnäyte tulee Sveitsin pääsarjan NLA:n pudotuspeleistä. EHC Biel-Biennen riveissä pelaava Rajala on tehnyt hurjaa tulosta, kun seitsemässä ottelussa kasassa on jo tehot 7+2.

Tilastoilla irtoaa maalipörssin kärkipaikka sekä pistepörssin toinen sija. Runkosarjan kolmanneksi yltänyt Biel on marssinut pudotuspeleissä voitokkaasti eteenpäin, ja joukkue johtaa toisella kierroksella Luganoa 1-0.

Bieliä valmentaa kesken kauden seuraan siirtynyt Antti Törmänen, joka on heti saanut kovaa tulosta aikaiseksi joukkueen peräsimessä.

Aikaisemmin myös Ruotsin pääsarjassa kovaa tulosta tehnyt Rajala teki jo NLA:n runkosarjassa 44 ottelussa tehot 16+19=35.

Leijonissa hän on pelannut ainoastaan kolme EHT-ottelua kaudella 2014-15, mutta NHL-pelaajien määrästä riippuen Rajala voi kuulua vaihtoehtoihin, kun maajoukkuevalmennus pohtii tulevaa MM-ryhmää.

Henri Havusela