Suomalaisen NHL-tähden Aleksander Barkovin seura Florida Panthers koki karvaan takaiskun, kun se hävisi viime yönä Toronto Maple Leafsille 3-4. Samalla sen tie pudotuspeleihin kasvoi entistä jyrkemmäksi, sillä ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan säilyi kolmessa pisteessä.

Barkov jäi ottelussa tehoitta, mutta joukkueen toinen huippuhyökkääjä Vincent Trocheck saalisti yhden syöttöpisteen. Yhdysvaltalaisen laiturin saldo tällä kaudella on nyt 30+40=70 pistettä, kun taas Barkovilla se pysyi lukemissa 26+49=75. Kaksikon hieno kausi poiki yhden harvinaisen seuraennätyksen.

Florida Panthersin historiassa tämä kausi on vasta toinen, kun kaksi tai useampi pelaaja on ylittänyt 70 tehopisteen rajan kauden aikana. Ensimmäisen kerran vastaavaan ylsivät Panthers-pelaajat Pavel Bure, Ray Whitney ja Viktor Kozlov kaudella 1999-2000, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista.

Pantteripaidoissa kahdeksan kautta pelannut Leijona-leganda Olli Jokinen ylitti 70 pistettä kolmesti, mutta seurakavereista kukaan ei ikinä noussut Päällikön tasolle.

Florida ei peluuttanut Torontoa vastaan uutta suomalaista hyökkääjää Henrik Borgströmiä, mutta debyyttiottelu saattaa tulla ensi yönä, kun joukkue kohtaa Ottawa Senatorsin.