Kuluneella kaudella Liigan hännille jäänyt Vaasan Sport julkaisi torstaina lisää uusia pelaajahankintoja.

Sport sai haaviinsa Saksan DEL-liigassa pelanneen 23-vuotiaan puolustajan Mikko Vainosen, joka kiekkoili Krefeldin paidassa puolentoista kauden aikana 72 ottelussa. Hän kuului vuonna 2014 kultaa voittaneeseen Nuorten leijonien ryhmään. Vainosella on aikaisempaa kokemusta Liigasta SaiPan ja Ässien riveistä.

– Mikko tuo kokoa, näköä, kovuutta ja maalineduspelaamista puolustukseemme. Hän pelaa simppeliä peruspeliä ja pystyy tappamaan alivoimaa, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi seuran tiedotteessa.

Vaasaan saapuu myös uusi keskuhyökkääjä, kun 18-vuotias virolainen Rober Arrak allekirjoitti sopimuksen ensi kaudelle. Arrak on mielenkiintoinen lupaus, sillä hän pelasi kuluneella kaudella Jokereiden alle 20-vuotiaissa ja oli joukkueensa paras pistemies tehoin 21+22=43. Hän kävi kokeilemassa siipiään Mestis-seura Kiekko-Vantaassa ja teki yhdeksässä ottelussa tehot 1+1 sekä viidessä pudotuspelissä 0+2.

– Robert tulee haastamaan muut sentterit kilpailuun peliajasta. Hän on isokokoinen, luisteluvoimainen ja taitava keskushyökkääjä, jolla on potentiaalia kehittyä tulevaisuuden huippupelaajaksi.