Kiina järjestää seuraavat talviolympiakisat 2022. Pekingissä järjestettävään olympiajääkiekkoturnaukseen Kiina haluaisi joukkueen, joka välttäisi murskatappiot, mutta tämän hetken tason perusteella tilanne ei hyvältä näytä.

Tammikuussa Bulgariassa pelatussa alle 20-vuotiaiden kolmosdivisioonan turnauksessa Aleksander Barkov seniorin valmentama Kiina ei onnistunut nousemaan korkeammalle sarjatasolle. Kiina hävisi Israelille ja Islannille.

Viime viikolla Kiina pelasi alle 18-vuotiaiden kakkosdivisioonan b-tason turnauksessa Kroatiassa. Kiina oli turnauksessa vasta viides voitettuaan vain Kroatian ja Islannin. Esimerkiksi Espanja tyrmäsi Kiinan 7-3.

Alle 20-vuotiaiden tasolla Kiina on sijalla 36. Alle 18-vuotiaiden tasolla sijoitus on 33:s. Ja olympialaisissahan pelaa maailman 12 parasta maata.

Aikaa Pekingin olympialaisiin on enää neljä vuotta. On vaikea nähdä, että Kiina saisi rakennettua kilpailukykyisen joukkueen kotikisoihinsa miesten kiekkoturnaukseen. Jos NHL tekee paluun olympialaisiin, on Kiinan maajoukkueelle ennakoitavissa kovia nöyryytyksiä.

Aleksander Barkov sr vakuuttelee, että Kiinassa on kehittymässä silti kovan luokan pelaajia.

Qianyi Huang, jota kutsumme Gretzkyksi, on kehittynyt todella hyväksi sentteriksi. Jing Wang on vasta 16-vuotias, mutta osoittaa hienoa kehitystä päivittäin. Ensi vuonna tulee uusia kiinalaispelaajia, jotka oppivat ja yrittävät seurata esimerkkiä, Barkov sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n verkkosivuilla.