Jääkiekko on viime vuosina saanut uusia harrastajia eri puolilla Aasiaa. Aasian heikompien maiden mestaruusturnaus Challenge Cup onkin laajentunut jääkiekon suosion kasvaessa kahdelle eri sarjatasolle.

Tänä vuonna Challenge Cupin ykkösdivisioonan turnaus pelattiin Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa. Isäntämaa Malesia voitti kaikki neljä otteluaan ja vei turnausvoiton. Finaalissa Macao taipui Malesialle 2-7.

Ottelussa turnauksen kolmannesta sijasta Indonesia voitti Intian 4-1. Intia voitti avausottelussaan Macaon 3-0, mutta taipui sen jälkeen Indonesialle 2-4 ja Malesialle 1-10. Välieräottelussa Macao otti Intiasta revanssin voittamalla 4-2.

Intia saattaakin olla maailman heikoin maajoukkueturnauksiin osallistuva jääkiekkomaa. Tosin Etelä-Amerikan heikoimpia maita Kolumbiaa, Argentiinaa ja Brasiliaa vastaan Intia ei ole tasoaan testannut.

Challenge Cupin paremman tason turnaus pelataan tällä viikolla Filippiinien pääkaupungissa Manilassa. Isäntämaan lisäksi turnaukseen osallistuvat Kuwait, Mongolia, Singapore ja Thaimaa.

Aasian maista Challenge Cupiin eivät osallistu Kazakstan, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, Arabiemiraattien liitto, Taiwan eikä Kiina. Nämä maat ovat mukana Kansainvälisen Jääkiekkoliiton alasarjatasojen MM-turnauksissa.