Ottawa Senatorsin valovoimaisin supertähti ja kapteeni Erik Karlsson jää loppukauden peleistä sivuun. Ruotsalainen ei halunnut lähteä kauden päättävälle kolmen ottelun vieraskiertueelle, vaan haluaa jäädä kotiin vaimo Melinda Karlssonin luokse.

Senators tiedotti asiasta NHL.com:lle.

Pariskunnalla on ollut erittäin hankalaa, sillä heidän esikoisensa menehtyi maaliskuussa. He olivat menneet viime kesänä naimisiin ja kertoneet raskaudesta marraskuussa, mutta onni rikkoutui palasiksi, kun lapsi syntyi maailmaan yli kuukauden etuajassa. Vauva, Axel Karlsson kuoli pian synnytyksen jälkeen.

Pelit Ottawassa ohi?

Karlsson aiheutti toissa yön NHL-kierroksella paljon spekulaatiota, kun hän kävi hakemassa kauden viimeisessä kotiottelussa pelikiekon itselleen. Ele saattoi vahvistaa, ettei Karlsson jatka enää seurassa ensi kaudella. Hänen sopimuksensa Ottawassa päättyy kesällä 2019, ja jatkosopimusneuvottelut ovat polkeneet jo vuoden paikallaan.

Seuran todennäköisin vaihtoehto on kaupata ruotsalainen kesällä, jotta se saisi edes pienen korvauksen kapteenistaan. Huhujen mukaan, Ottawa oli helmikuussa lähellä vaihtaa hänet Vegas Golden Knightsiin, mutta aikaraja torppasi kaupan.

Senatorsin toimitusjohtaja Pierre Dorion on paljastanut, että seura aikoo tarjota Karlssonille jatkosopimusta ensimmäinen päivä heinäkuuta. Se saattaa olla Senatorsin viimeinen mahdollisuus säilyttää pelaaja seurassa, missä tämä on pelannut koko NHL-uransa ajan.

Ottawa ei selviytynyt kevään pudotuspeleihin. Se pelaa kauden viimeisen ottelunsa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Boston Bruinsia vastaan.