Liiga-seura KalPa tiedotti perjantaina isosta pelaajasopimuksesta. Kuopiosta viime kauden jälkeen KHL:ään siirtynyt keskushyökkääjä Jaakko Rissanen palaa KalPaan. Rissanen ja KalPa ovat allekirjoittaneet peräti viisivuotisen sopimuksen.

– Todella hyvä fiilis palata takaisin kotiin. Pidän siitä, miten asiat täällä Kuopiossa ja KalPassa hoidetaan ja kaikki on toiminut aina erityisen hyvin, Rissanen kertoo KalPan verkkosivuilla.

– Tulen ainakin monta kokemusta rikkaampana ja vuoden kokeneempana takaisin. Uskon, että löysin viime vuoden aikana peliini paljon lisää asioita, joiden kautta pystyn olemaan joukkueelle parempi pelaaja, kuin olin viime keväänä lähtiessäni, sentteri jatkaa.

KalPan johtoporras on myös tyytyväinen sopimukseen.

– Rissanen on todella tervetullut lisä joukkueeseemme. Keväällä 2017 hän oli avainpelaajiamme ja kuului koko Liigan parhaimmistoon, joten on todella hienoa, että tämän tason oman kasvatti on valmis sitoutumaan kasvattajaseuraansa pitkällä sopimuksella. Jaakko tulee olemaan meidän tulevien kausien joukkueiden kärkipelaajia sekä iso osa meidän pelillistä identiteettiämme, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

– Jaakolla on runsaasti kokemusta isossa roolissa kärkiketjuissa pelaamisesta ja hän tulee olemaan todella arvokas pelaaja meille. Hän on pelaajana Liigan mittapuulla ehdotonta kärkeä ja on vasta lähestymässä pelaajan parasta ikää, Saksman lisää.

Rissanen pelasi päättyneellä kaudella KHL:n Vitjazissa ja Kunlun Red Starissa. Vitjazissa hän ehti pelaamaan 21 ottelua tehoilla 2+6=8. Kunlunissa saldo oli 25 ottelussa 2+1=3. Ennen KHL-siirtoaan Rissanen nousi Liigan tähtipelaajien joukkoon. Viime kauden 60 ottelua tuottivat KalPa-paidassa tehot 9+34=43. Hän oli tärkeässä roolissa, kun KalPa voitti viime kauden päätteeksi hopeaa. KalPan oma kasvatti on edustanut Liigassa myös SaiPaa.