Miehissä MM-hopeaa ja alle 18-vuotiaissa MM-pronssia urallaan voittaneen Miikka Salomäen kiekkoperheeseen tuli sunnuntaina jälleen yksi uusi mitali. Nashville Predatorsin 25-vuotiaan hyökkääjän pikkusisko Nelli Salomäki nimittäin voitti Kärpissä toisena vuonna peräjälkeen naisten Suomen mestaruuden.

Oululaisjoukkue voitti neljännen finaalin numeroin 5-1 ja Suomen mestaruuden voitoin 3-1. Salomäki iski ratkaisevassa loppuottelussa tärkeät maalit, sillä hänen lavasta syntyivät 3-1- ja 4-1-osumat toisen erän lopussa ja päätöserän alussa.

NHL-tähden sisko pelasi lähes piste per peli -tahdilla koko kauden. Runkosarjassa 19 kamppailussa syntyi 19 pinnaa ja yhdeksässä pudotuspeliottelussa seitsemän pistettä.

Kärpät otti Salomäen johdolla toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Viime keväänä joukkue kaatoi finaalisarjassa Espoon Bluesin voitoin 3-2 ja nyt siis Ilveksen.