Pietarin SKA:n maalivahti Mikko Koskinen on suuntaamassa ensi kaudeksi uusiin maisemiin, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Sasha Huttunen Twitter-tilillään.

29-vuotiaan suomalaiskonkarin tulevaisuuden liikkeet eivät selviä paremmin twiitistä, mutta todennäköistä on, että Koskinen lähtee tavoittelemaan paikkaa NHL:stä.

Kokenut suomalaismaalivahti on lukeutunut viime vuosina Euroopan parhaiden maalivahtien joukkoon, minkä takia miestä kohtaan ollaan osoitettu kiinnostusta Pohjois-Amerikasta. Kaiken lisäksi maalivahdin ikä kertoo varmasti omaa kieltään siitä, että nyt jos koskaan on suunnattava rapakon taakse.

Koskinen pelasi kuluneella kaudella jälleen vahvasti, kun hän esiintyi runkosarjassa 29 ottelussa torjuntaprosentilla 93,7 ja pudotuspeleissä 14 ottelussa torjuntaprosentilla 93,8. Mies toimi myös Leijonien ykkösmaalivahtina Pyeongchangin olympialaisissa.

Pohjois-Amerikka on Koskiselle jo entuudestaan tuttu paikka kausilta 2009-11. Tuolloin hän pelasi neljä NHL-ottelua New York Islandersin maalilla.

Sasha Huttunen

@kuplassasha
Pietarin SKA ulkona #KHLfi-finaaleista. Isoja muutoksia tulossa muutenkin. Kovaltshuk ja Koskinen lähdössä, ehkä myös Datsjuk ja Znarok.

LUE MYÖS

Leijoniin tipahtamassa todellinen jackpot NHL:stä? Näiden suomalaistähtien kausi päättyi runkosarjaan

NHL kutsuu? Liigan supertähti on siirtomarkkinoiden kuumin suomalaisnimi – ”Joka sarjasta on kiinnostusta”