Jääkiekkkomaailma sai kuulla viime viikonloppuna surullisen uutisen, kun 16-21 -vuotiaista pojista koostuva jääkiekkojoukkue Humboldt Broncos joutui traagiseen auto-onnettomuuteen. Viimeisten tietojen mukaan 15 ihmistä menehtyi ja 14 on hoidettavana sairaalassa.

Yksi bussiturman selviytyjistä, Ryan Straschnitzki mursi selkänsä ja vammautui rintakehästä alas päin. Nuoren miehen palo urheilemaan säilyi painajaismaisen onnettomuuden jälkeenkin.

– Hän tahtoo koko ajan kokeilla jalkojensa liikuttamista, koska hän haluaa takaisin luistelemaan, pojan isä Tom Straschnitzki kertoo Calgary Herald -lehdelle.

Vasta 18-vuotias poika rakastaa urheilua ja on löytänyt jääkiekolle uuden vaihtoehdon, joka sopii myös alaraajavammaisille.

– Hän katsoi meitä (vanhempia) silmiin ja sanoi pyrkivänsä kelkkajääkiekon olympiajoukkueeseen. Hän on uskomaton poika, isä jatkoi.

Broncosin onnettomuus on saanut valtavasti huomiota ja tukea ympäri maailmaa. Esimerkiksi Suomessa ennen Liigan välieräotteluiden alkua pidettiin hiljainen hetki joukkueen muistoksi.

Muun muassa pääministeri Justin Trudeau on käynyt tervehtimässä selviytyneitä. Straschnitzki kuvassa vasemmalla:

Tom Straz

@strazsr
We may not agree on Politics. But we sure do agree on Support. sure am proud our Prime Minister and his son showing up and chatting hockey. Thank you very much.