Muun muassa MTV Sport kirjoitti uutisessaan (lue alkuperäinen painamalla tätä), ettei venäläistähti Aleksandr Radulov ole tulossa ensi kuun Tanskan MM-kisoihin kantamaan maansa värejä. Sivusto arveli syyn olevan se, että Dallas Stars -tähti ja maan luotsi Oleg Znarok ovat keskenään riidoissa.

Vääntö sai alkunsa jo parisen vuotta sitten.

Maikkari muistutti, ettei Dallasin kanssa NHL:n pudotuspeleistä karsiutunut Radulov ole pelannut kertaakaan arvokisoissa latvialaisluotsin alaisuudessa. Kahdet ensimmäiset kisat, eli 2014 ja 2015, jäivät väliin loukkaantumisen takia, ja kaksi vuotta sitten kaksikolle tuli riitaa.

Kaksinkertainen maailmanmestari ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari kävi Moskovan sekä Pietarin kisojen aikaa neuvotteluja Montreal Canadiensin kanssa ja hän myöhästyi eräältä maajoukkueleiriltä. Olonsa kipeäksi tuntenut Radulov joutui lopulta leirille saavuttuaan treenaamaan huonosta olosta huolimatta, Znarokin ja kumppanien käskyttäessä.

– Jouduin kontaktitilanteisiin kolmella kolmea vastaan harjoitteissa. Se tuntui pahalta, Radulov oli sanonut venäläiselle Championat-sivustolle MTV Sportin mukaan viitaten kevään 2016 tapahtumiin.

Kun kaksikko oli riidoissa, eikä tällä kaudella 72 pinnaa taalajäillä nakuttanut Radulov pelannut vuoden 2016 turnauksessa, oli välirikko taattu. Znarok ei valinnut NHL-tähteä lopulta edes saman vuoden syksyllä pelattuun World Cupiin.

Hyökkääjä on edustanut maatansa edellisen kerran arvokisoissa vuonna 2014 Sotshin olympiakiekossa.

Tämän vuoden MM-turnaus Tanskassa alkaa toukokuun alussa, noin kolmen viikon kuluttua.