HIFK on Liigan pronssimitalisti vuosimallia 2018. Joukkue kaatoi Turussa kotijoukkue TPS:n käsittämättömän draaman päätteeksi ensimmisessä jatkoerässä numeroin 3-2.

Reilu puolitoistaminuuttinen jatkoerä tarjosi sydämen tykytyksiä oikein urakalla.

Joku saattoi nimittäin julistaa TPS:n jo pronssimitalistiksi, mutta Ilari Filppulan järjestämä maalitilanne hylättiin ensimmäisen jatkoerän alkuminuuteilla pitkän tutkimisen jälkeen. Pikkumusta ei koskaan ylittänyt maaliviivaa sen osuessa poikkipuuhun.

Vain hetkeä myöhemmin Lennart Petrell iski helsinkiläisille osuman, joka ratkaisi himmeimpien mitalien kohtalon.

Filppulan tilanteesta voit katsoa Ruudun videon painamalla tätä ja voittomaalista niin ikään Ruudun videon klikkaamalla tätä.

HIFK-kippari vei sankarin viitan, mutta tarjolla se oli myös monelle muulle. Esimerkiksi TPS:n Oula Palve iski joukkueensa kummatkin rysät, ja nuo maalit nostivat HPK:ssa kautensa aloittaneen hyökkääjän jopa pudotuspelien pistepörssin kärkeen lukemin 4+8=12.

Tuo saattaa yllättää monet, sillä päättynyt kausi oli hyökkääjälle Liigassa vasta toinen ”kokonainen”. Hän pelasi kausilla 2012-14 JYPissä pari ottelua.

Voisi kuvitella, ettei moinen temppu maistu juuri miltään. HIFK-leirissä voitto puolestaan maistuu taatusti hyvälle, vaikka kyse olikin ”vain” pronsseista. Vuosi sitten joukkue nimittäin taipui vastaavassa ottelussa JYPille juurikin jatkoerässä.

Liigassa on mukana enää kaksi joukkuetta, kun Kärpät ja Tappara ratkovat Suomen mestaruuden kohtalon. Voitot ovat oululaisille 2-0, ja finaalisarja jatkuu lauantaina.