Leijonien tähtihyökkääjä Sebastian Aho starttasi MM-turnauksen täysin käsittämättömällä tavalla, kun Carolina Hurricanesin nuorukainen takoi kahteen avauspeliinsä yhteensä tehopisteet 4+6=10.

Kisoissa ollaan vielä alkuvaiheilla, mutta jo tässä vaiheessa voi sanoa, että yhden MM-turnauksen piste-ennätys on melkoinen mahdottomuus jopa Aholle.

Yhden MM-turnauksen piste-ennätys on Neuvostoliiton hyökkääjällä Vladimir Petrovilla. Helmikuussa 69-vuotiaana kuollut Petrov kirjasi vuoden 1973 MM-kisoissa kymmenessä pelissä hurjat tehot 18+16=34.

Vaikka Aho on tällä hetkellä 50 tehopisteen tahdissa, ei sen ylläpitäminen ole kovinkaan realistista, koska ottelut kovenevat mitä pidemmälle MM-kisat etenevät.

Aholla on kuitenkin loistava mahdollisuus rikkoa kaksi muuta MM-ennätystä.

Toinen näistä on Leijonien kaikkien aikojen yhden turnauksen piste-ennätys, joka on hyökkääjä Petri Kontiolan hallussa. Kontiola teki vuoden 2013 MM-kotikisoissa kymmenessä kamppailussa tehopisteet 8+8=16.

Ahosta voi tulla myös eniten pisteitä yhdessä MM-turnauksessa tehnyt pelaaja sitten vuoden 1977.

Kovimman pistemäärän yksittäisissä MM-kisoissa vuoden 1977 jälkeen on summannut Kanadan entinen tähtihyökkääjä Dany Heatley, joka summasi vuoden 2008 turnauksessa tehot 12+8=20.