HIFK:n maalivahtilegenda Sakari Lindfors on seurannut Leijonien MM-kisojen alkua suurella mielihyvällä.

Itsekin MM-tasolla viidesti pelannut Suomen Jääkiekkoleijona numero 161 on nauttinut Suomen iloisesta hyökkäyspelistä.

Suomi on tähän mennessä turnausta kaapannut kaksi voittoa, kun se on murskannut Etelä-Korean sekä Latvian maalein 8-1.

Leijonat.com jututti Lindforsia Suomi-Norja-ottelun alla.

Sakari Lindfors, aikamoinen unelma-alku Suomella kisoihin?

– Hemmetin hyvältä on näyttänyt. Ykkösketju on ollut maaginen. Kaikki on onnistunut täydellisesti. Koko muunkin joukkueen tekemisessä on näkynyt ilo ja raikkaus, Lindfors kehuu.

Onko alkupeleissä ollut jotain toivomisen varaa?

– Ei oikeastaan. Ehkä Mikke (Granlund) on vielä vähän hakenut itseään. Vähän yliyrittämistä on näkynyt, mutta se tulee katoamaan. Suomelle on valtava voimavara siinä, että Mikke Granlundin tasoinen pelimies on vielä vasta tuloillaan. Jossain vaiheessa asiat naksahtavat sielläkin kohdalleen, potentiaalia on.

Pelit jatkuvat nyt Norjaa vastaan. Muuttuuko jotain?

– Ei muutu. Uskon, että Suomen pelaaminen jatkuu yhtä raikkaana myös jatkossa.

Suomen otteluohjelma on mielenkiintoinen. Pelit ikään kuin kovenevat koko ajan. Hyvä vai huono?

– Todella hyvä. Tämä on yksi parhaista otteluohjelmista Suomen kannalta mitä muistan. Alkupelit antavat aikaa vähän kokeilla ja hioa, käynnistellä koneita ja hakea parhaita kokoonpanoja. Tämä on tapahtunutkin, mutta ei tulosten kustannuksella.

– Kun pelit kovenevat koko ajan, pystyy ruuvia kiristämään. Kovempia vastustajia tulee eteen, ja voi olla, että murskavoitot lähtevät, mutta peli kehittyy. Tämä ohjelma sopii Suomelle hyvin.

Säteri ja Husso ovat nyt pelanneet ottelun mieheen. Norjaa vastaan maaliin tulee Säteri. Mitä mieltä olet ollut Suomen maalivahtipelistä toistaiseksi?

– Säterillä ei ollut paljoa töitä avauspelissä. Ainoa takaisku tuli läpiajosta ja ne ovat aina sellaisia 50 vs. 50 tilanteita. Hussolla oli vähän enemmän tekemistä toisessa ottelussa, mutta ne hommat hän hoiteli hyvin. Kahden ensimmäisen ottelun perusteella Suomen maalivahtiosasto on kunnossa.

Laittaako Norja nyt ensimmäisen kunnon testin Leijonille?

– Olen todella luottavainen siihen, että Leijonat hoitaa Norjan aika helposti. Ei vastus juurikaan Latviaa kovempi ole. Vähän enemmän taitoa, siinä kaikki. Pitää muistaa, että Latvia voitti Norjan jo näissä kisoissa.

– Avausmaalin merkitys on valtava. Näissä kisoissa on nähty, että pienemmät maat hölläävät siinä vaiheessa, kun ne ovat pari maalia takana ja aloittavat keskittymisen itselleen tärkeämpiin otteluihin. Pienemmissä maissa on opittu, että hirmuinen taistelu ja venyminen useimmiten johtaa kuitenkin niukkaan tappioon isoja maita vastaan. Esimerkiksi Tanska jätti oman ykkösmaalivahtinsa kokonaan pois kokoonpanosta pelissä Kanadaa vastaan keskittymään heille tärkeämpiin otteluihin.

Eli jos Suomi tekee avausmaalin, voidaan taas nähdä todellista maali-iloittelua?

– Näin voi käydä. Avausmaali saattaa riittää siihen, mutta viimeistään, jos Suomi menee 2-0 johtoon, peli alkaa olla selvä. Kun vastustaja joutuu avaamaan omaa peliään riskillä, Suomen loistava kääntämispeli tuo paikkoja ja maaleja. Tuossa Suomi on ollut näissä kisoissa toistaiseksi murskaavan hyvä.