Winnipeg Jets ei onnistunut katkaisemaan viime yönä toisen pudotuspelikierroksen sarjaa Nashville Predatorsia vastaan. Se hävisi kotonaan 4-0 ja joutuu hakee ratkaisua seiskapelistä, joka pelataan Nashvillessä.

Kanadalaisen urheilukanavan TSN:n asiantuntijat pohtivat ottelun käännekohtia. Esiin nousi Jets-pelaajien tehottomuus sekä Pekka Rinteen hyvä peli.

Yksi jääkiekkomaailman kuuluisimmista toimittajista Bob McKenzie kävi keskustelua James Duthien kanssa. Kaksikko hämmästeli, ettei Winnipegin miehistöstä kukaan ottanut sankarin viittaa ylleen.

– Jetsin voittopeleissä nousee aina yksi tai useampi pelaaja muiden yläpuolelle. Tänään ei noussut kukaan. Mitä tapahtui, Duthie kysyi kollegaltaan.

McKenzie mainitsi yhden pelaajan, johon hän oli pettynyt. Maalipyssy Patrik Laine ei taaskaan päässyt osumien makuun, vaikka mies laukoi läpi illan ahkerasti. Asiantuntija tylytti kokematonta suomalaista, joka hukkasi paljon tekopaikkoja.

– Laine oli paljon kiekossa. Hänelle kertyi kymmenen laukaisuyritystä, joka on aika hyvin, mutta niistä ainoastaan kaksi päätyi maalille asti. Hänellä oli neljä ohilaukausta ja neljä vetoa blokattiin, McKenzie kertasi.

Laine on kamppaillut uransa ensimmäisissä NHL-pudotuspeleissä ruudin kosteudesta, kun runkosarjan maalipörssin hopeamitalisti on tehnyt 11 otteluun vasta kolme häkkiä. Määrän ei pitäisi vielä huolestuttaa, sillä Laine on kaunistellut tilastojaan kuudella syöttöpisteellä.

NHL-sisäpiiritoimittaja pohti myös Laineen ketjun pelaamista. Hänen mielestään päävalmentaja Paul Mauricen ketjuruletti jätti toivomisen varaa. Valmentaja siirsi Laineen ketjukaveri Nikolaj Ehlersin kolmoskenttään ja nosti tilalle Mathieu Perreaultin, mutta vaihdot eivät tuoneet Jetsin pelaamiseen toivottua kipinää.

– Viidennessä ottelussa Mauricen ratkaisut tehosivat, mutta tänään palkinto jäi saamatta.

Ottelusarjan game seven pelataan Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä.