Ruotsalaisasiantuntija Erik Granqvist ei nauttinut Leijonien 7-0-voitosta Norjasta.

Kiekkoguru antoi palaa suorat sanat tiskiin kesken TV10:n lähetyksen. Suora purkaus on noussut otsikoihin myös maan iltapäivälehdissä.

– Tämä ärsyttää valtavasti. Tämä on niin huono ottelu, Granqvist totesi Expressenin mukaan jo ottelun toisella erätauolla.

Silloin Suomi johti peliä 6-0. Kamppailu ei kolmannessa erässä enää paljoa muuttunut – Leijonat kaunisteli lukemia ja nappasi vakuuttavan voiton.

Granqvistin vihaisuus paistoi läpi olemuksesta. Median mukaan hän hakkasi nyrkeillään pöytää. Pelkästään sen takia, kuinka ärsyyntynyt hän oli ottelun heikkoudesta. Norjan kyvyttömyys sai paljon kritiikkiä.

– Kokenut (Lars) Haugen päästää helpon maalin avauserässä. Olen pettynyt, miten peli kehittyi sen jälkeen. Suomalaiset leikittelivät voittoon, mutta Norja oli traagisen huono.

Maaliero ällistyttää

Leijonien hurja alku MM-kisoissa on huomattu myös muuten Ruotsissa. Aftonbladet nostaa esille Suomen hurjan maalieron: 23 maalia ja 2 päästettyä osumaa kertoo paljon joukkueen alusta.

– Suomi jatkaa hurmaamistaan. Joukkue johtaa jo lohkoaan hurjalla maalierolla, media ylistää.

Leijonat eivät kauaa tuulettele tuoreella voitolla. Joukkue palaa kaukaloon jo keskiviikkona, kun vastaan asettuu Tanska. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.15. Leijonat.com seuraa kamppailua paikan päällä hetki hetkeltä.