HERNING. Suomen ja Tanskan välisen ottelun pelottavin tilanne, kun Jannik Hansen jyräsi Tommi Kivistöön rajun näköisesti.

Leijonapakki sai pahan näköisen osuman. Suomalainen nojailti pitkään tilanteen jälkeen maailaansa ja näytti olevansa aivan jossain ”toisessa ulottuuvuudessa”. Kivistö itse myönsi pelin jälkeen nähneensä tovin tähtiä hurjan tällin takia (lue uutinen).

Hidastus paljasti, että Hansenin taklauksessa oli paljon epäonnea. Tanskalainen myönsi suoraan, ettei olisi halunnut tilanteen menevän nähdyllä tavalla.

– Hän menetti tasapainonsa juuri ennen osumaa. Yritin vain viedä taklaukseni loppuun. Hän yritti syöttää kiekkoa – sen jälkeen en ole varma mitä tapahtui. Mutta se näytti rumalta, Hansen huokaisi pelin jälkeen.

Kivistö talutettiin vaihtoaitoon, jossa lääkäri jutteli pakin kanssa pitkään. Lopulta suomalainen sai jatkaa ottelua. Se oli iso helpotus myös Hansenille.

– Hän lensi päin laitaan rajusti. Olen onnellinen, ettei hänelle käynyt pahasti ja hän pystyi jatkamaan peliä. En koskaan halua, että jotain sattuu, San Jose Sharksin hyökkääjä muotoili.

Tanskan ilta oli upea: joukkue taisteli itselleen yllättävän 3-2-voiton. Suoraan lentokentältä peliin tullut Hansen kehui joukkueen esitystä. Voitto maistui erinomaiselta.

– Tuntuu hienolta kaataa yksi lajin suurmaista. Tämä ei ole kovin yleistä, että kaadamme Suomen. Joten voimme olla ylpeitä tästä suorituksesta, Hansen kiteytti.

Katso raju tilanne tästä:

MTV Jääkiekko

@mtvjaakiekko
Aijai, kun lentää Kivistö pahasti laitaan. Toivottavasti selvitään säikähdyksellä. #mmkisat #leijonat

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo