Nashville Predatorsin viimeöinen putoaminen NHL:n pudotuspeleistä tiesi samalla sitä, että peräti neljän ruotsalaisen huippukiekkoilijan seurakausi tuli päätökseen.

Predatorsin riveissä pelaavat hyökkääjät Filip Forsberg, Viktor Arvidsson ja Calle Järnkrok sekä puolustaja Mattias Ekholm. Näistä ainakin 26-vuotias Järnkrok kärsii loukkaantumisista ja jää Expressenin mukaan sivuun Tanskan MM-kisoista.

Sen sijaan Forsberg, Arvidsson ja Ekholm eivät ole vielä kieltäyneet kutsusta. Nashvillen tavoitteet NHL:ssä olivat kuitenkin korkeammalla mihin joukkue ylsi, joten henkisesti he eivät ole vielä valmiita päättämään kisamatkastaan.

– Olo on tällä hetkellä hyvin raskas ja tyhjä. En ole vielä omistanut ajatustakaan MM-kisoille. Palaan siihen myöhemmin, Forsberg sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

Yhdenkin mainitun pelaajan osallistuminen olisi Ruotsille todellinen jättipotti.

Forsberg pelasi NHL:n runkosarjassa 67 ottelua, joissa syntyi tehot 26+38=64. Pudotuspeleissä ruotsalaistähti tykitti 7 maalia ja yhteensä 16 tehopistettä.

Arvidsson puolestaan teki pelaamissaan 78 runkosarjakamppailussa 29 maalia ja antoi 32 syöttöpistettä. Kolmessatoista playoff-ottelussa syntyi tehot 4+5=9.

Ekholm pelasi yhtä lukuunottamatta kaikki runkosarjapelit tehoin 10+24. Putotuspeleissä taitava puolustaja saalisti kahdeksan tehopistettä (1+7).