Puolustaja Saku Vesterinen siirtyy ensi kaudeksi Liigaan.

19-vuotias suomalaispuolustaja, joka kiekkoili kuluneella kaudella QMJHL:n Charlottetown Islandersin riveissä, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa KalPan kanssa.

Vesterinen ehti edustamaan Pohjois-Amerikassa Islandersia kahden kauden ajan. Kuluneella kaudella hän esiintyi 59 runkosarjaottelussa komein tehopistein 7+28=35. Pudotuspeleissä 18 otteluun syntyi puolestaan tehot 1+8=9.

– Vesterinen tuo lisäleveyttä puolustukseen ja Sakun myötä meillä on puolustuskalustossamme kaksi oikealta ampuvaa puolustajaa. Saku on kiekollinen puolustaja ja hänen vahvuudet sopivat hyvin meidän pelityyliin, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo seuran verkkosivuilla.

– Hienoa saada oma kasvatti takaisin KalPa-paitaan. Saku on hyvällä matkalla ammattikiekkoilijaksi ja hän tulee varmasti ottamaan isoja askeleita kehityksessä kahden vuoden sopimuksen aikana, Saksman sanoo.

Vesterisen lisäksi KalPa on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Tuomas Ahtosen kanssa. Nuori hyökkääjä pelasi kuluneella kaudella A-junioreissa, joiden kausi päättyi Suomen mestaruusjuhliin.

KalPalla on nyt kasassa 35 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

Lähde: KalPa