HERNING. Kanadan ykkösvahdiksi MM-jäillä noussut Curtis McElhinney tietää leijonahyökkääjä Kasperi Kapasen vaarallisuuden.

34-vuotias maalivahtikonkari on nähnyt läheltä nuoren suomalaisen upean nousun Toronto Maple Leafsin kokoonpanoon. McElhinney kehuu vuolaasti nuoren hyökkääjän tätä kautta.

– Hän on koputellut NHL:n ovea jo useamman kauden ajan. Tänä vuonna hän taisteli itsensä ison roolin. Sellaisen roolin, jota hänelle on odotettu joukkueesta, McElhinney kehuu Leijonat.comille.

Maple Leafsin kakkosvahti tietää, mistä puhuu. Kanadalainen on ehtinyt pelata jo pitkään taalajäillä. Maalivahti on kiinnittänyt huomiota Kapasen vahvuuksiin.

Tällä kaudella 38 ottelua NHL:ssä pelannut Kapanen ehti iskeä pelaamissaan otteluissaan pisteet 7+2=9. Luvassa on vielä kovempia lukemia, jos kanadalaisvahtia on uskominen.

– Hänen nopeutensa on valtava ase meille myös ensi kaudeksi. Hän luo sen turvin paljon – uskon, että häneltä voi odottaa ensi kaudella todella paljon, maalivahti summaa.

McElhinney on loistanut Kanadan maalilla Tanskan MM-kisoissa.

Miten Kapanen pysäytetään?

Ennen tulevaa kautta Kapanen ja McElhinney kohtaavat eri joukkueissa, kun Leijonat ja Kanada iskevät yhteen lauantaina. Konkarivahti myöntää, ettei tiedä paljoa Suomen joukkueesta.

– En ole ehtinyt tutustua vielä tarkemmin Suomeen. Tiedän, että siellä on paljon nuoria taitureita, torjuja summaa.

Tiedät ainakin, miten Kapanen pysäytetään?

– En sano vielä mitään. Uskon, että hän saa mahdollisuutensa. Katsotaan, miten käy, McElhinney vastaa virnistäen.

Voittaja saa oikeudet kuittailla pelin jälkeen ja Torontossa?

– En tiedä. Hän on nuori kaveri. Toivon vain, että hän on mukava ja kohtelias meille vanhemmille herrasmiehille, 34-vuotias McElhinney naurahtaa.

Miten Suomen ja Kanadan välisessä kamppailussa käy? Ottelu pelataan lauantaina klo 21.15. Leijonat.com seuraa ottelua paikan päällä hetki hetkeltä.

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo