Voi voi! IL: Juhani Tamminen avasi taas suunsa homoseksuaaleista: ”En ole törmännyt tähän”

© Kuva: Juha Tamminen

Yksi jääkiekon MM-kisojen ajan absurdeimmista kohuista Suomesta on ollut ”homokohu”, joka sai alkunsa laulaja Tuure Boeliuksen singlestä ”Lätkäjätkä-Ville”.

Vasta 17-vuotias Boelius halusi kappaleellaan ravistella jääkiekkopiirien vaiettua homoseksuaalisuutta. Jo pian kappaleen julkaisun jälkeen Boelius kertoi Iltalehden haastattelussa saaneensa tappouhkauksia. Ovatpa jotkut kokeneet Boeliuksen kappaleen häpäisevän Leijonat. Pian kohun puhjettua mm. ex-jääkiekkotähti Teemu Selänne riensi tukemaan Boeliusta.

Toiselta suurelta kiekkopersoonalta, Leijonien leijonalta, kapteenien kapteenilta, mm. liikanimillä Don Tami ja Lion 79 tunnetulta Juhani Tammiselta sen sijaan ei ole tukea herunut.

Tamminen on aiemmin sanonut, ettei ole koskaan jääkiekkopiireissä tavannut homoseksuaaleja. Boeliuksen mukaan tämä on ”tietysti täyttä paskaa”.

Nyt Tamminen on taas avannut sanaisen arkkunsa aiheesta Iltalehdessä.

– Niissä pukukopeissa, missä minä olen ollut, en ole törmännyt tähän. Eikä asia edes ole ollut minulle koskaan ongelma. Aika helvetin monta pukukoppia olen 50 vuoden aikana nähnyt, Tamminen kommentoi Iltalehdessä.

– Meillä kaikilla on yhtäläinen ihmisarvo: oli rotu, ihonväri tai seksuaalinen suuntautuminen mikä tahansa. Se on minulle itsestäänselvyys. Se, että olen ollut työssä seitsemässä eri maassa ja kolmessa eri maanosassa, on edesauttanut käsityksen muokkausta, Tamminen jatkaa.

Lue Iltalehden artikkeli tästä linkistä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!