Suomen kanssa samassa MM-kisalohkossa kilpaileva Norja on pelannut heikon turnauksen. Se on lohkossa viimeistä edellisenä, ja takana on vain heittopussi Etelä-Korea.

Vuonomaalla on kuitenkin aihetta pieneen iloon, kun sen pelaajat ovat tehneet epävirallista MM-historiaa. Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on kertonut, että Norjan Mathis Olimb (kuvassa) ja Ken Andre Olimb ovat pelanneet jo ennätykselliset yhdeksät MM-kisat yhdessä. Lukema on eniten yhdeltä veljesparilta.

IIFH lisäsi, ettei tilastosta ole virallista tulosta, mutta uskoo Tre Kronorin tähtikaksikon Henrik Sedinin ja Daniel Sedinin jäävän selvästi kakkoseksi.

Ensi kaudella Saksan pääsarjassa pelaava Ken Andre Olimb on veljeään kolme vuotta nuorempi. Hänellä on silti jo 165 maajoukkueottelua takana, joista suurinosa on kulunut veljen kanssa samassa ketjussa.

– Se on aina erityistä pelata yhdessä. Olemme olleet onnekkaita, että olemme saaneet pelata maajoukkueessa niin monta vuotta. Me nautimme siitä, Ken Andre Olimb kertoi IIHF:lle.

Isoveli Mathis Olimbilla on takanaan vähemmän maajoukkueotteluita, mutta on menestynyt paremmin seuratasolla. Hän on kiertänyt Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa etsimässä uusia haasteita, mutta on tällä hetkellä ilman seuraa. Kaudella 2015-2016 hän kuului Helsingin Jokereiden KHL-miehistöön.

– Emme pelanneet yhdessä lähes ollenkaan lapsina. Hän oli kolme vuotta vanhempi ja minua paljon parempi, pikkuveli sanaili.

Kaksikolla on vielä vuosia edessä ammattilaistasolla. Heillä on silti aikomus palata vielä samaan seuraan pelaamaan ja mahdollisesti päättää urat yhtä aikaa.

– Katsotaan, jos jäisimme samaan aikaan eläkkeelle samassa seurassa. Sitä on vaikea luvata vielä.