HERNING. Suomen Sebastian Ahon hurja alku USA:ta vastaan on nostanut hyökkääjän takaisin pistepörssin kärkeen.

Aho aloitti USA-pelin mykistävästi – kaksi avausmaalia ovat siivittäneet Leijonat jo karkumatkalle. Nuorukainen rikkoi samalla suomalaisen ennätyksen: tehot 8+8=16 nostavat leijonatähden sinivalkoisiin historiankirjoihin MM-jäillä.

Suomen MM-historiasta löytyy vain kaksi yhtä monta pistettä tehnytttä kiekkotaituria. Petri Kontiola iski keväällä 2013 MM-jäillä 10 otteluun tehot 8+8. Saku Koivu nakutti pisteet 4+12=16 vuonna 1999.

Aho tarvitsi samaan pistemäärään vain vajaat seitsemän ottelua. Nuori NHL-tähti jahtaa seuraavaksi MM-kisojen modernin ajan ennätystä: Kanadan Dany Heatley iski vuoden 2008 turnauksessa tehot 12+8=20. Tuo lukema on neljän pisteen päässä.

Leijonat.com seuraa MM-huumaa paikan päältä. Hyppää kulissien taakse seuraamalla meitä Snapchatissa tunnuksella: leijonatcom.

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo

Muokattu 14.10: Lisätty Saku Koivun tehot vuodelta 1999.