HERNING. Leijonien kypsä pelaaminen palkittiin tiistaina, kun joukkue murjoi USA:n lohkovaiheen päätöspelissä peräti 6-2.

Voitto nosti samalla Suomen B-lohkon kärkeen. Ottelu oli joukkueelta vakuuttava esitys – kuvaavaa on, että USA:n supertähdet kävivät ottelun lopussa todella kuumana.

Typeriä jäähyjä ja maalivahdin päälleajoja. Jenkit kävivät jopa enemmän kuumana kuin Kanada viikonloppuna.

Marjamäki virnistää, että taustalla on ymmärrettävä harmitus.

– He ovat NHL-staroja. Kyllähän se ottaa koville, kun yhtäkkiä vastaan tulee jotain mannisia tai anttiloita – ihan nevahöörd. Varmaan se vähän harmittaa, Marjamäki pohdiskelee medialle.

Erityisesti USA-pelin lopussa vastustaja kävi hiilenä. Leijonat piti kuitenkin päänsä kylmänä.

- Kun johdetaan, se harmittaa myös. He, jotka haluavat voittaa, turhautuvat helposti. Siitä se varmaan johtuu, Marjamäki lisää.

Valmentaja olin tyytyväinen tapaan, jolla Leijonat nousi huippusuoritukseen vaisun Saksa-tappion jälkeen. Lohkovaihe sai komean päätöksen.

– Meni aika suunnitelmien mukaan. Tämä oli vielä kypsempi esitys kuin Kanadaa vastaan. Puolustettiin pitkiä aikoja ja tehtiin sovittuja asioita. Tässä joukkueessa on kova halu menestyä, tyytyväinen valmentaja kiteyttää.

Voiton myötä Suomi saa MM-kisojen puolivälierissä vastaansa Sveitsin. Torstain tarkemmat aikataulut varmistuvat myöhemmin.

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo

LUE MYÖS:

LUE MYÖS: Yllättävä yhteys! Leijonajärkäle Marko Anttila paljastaa: kuumensi NHL-supertähden yksinkertaisella tavalla

LUE MYÖS: Kasetti ei kestänyt! Leijonien fyysinen pelote pääsi USA:n NHL-tähtien ihon alle – ”Kyllä minäkin kuumentuisin”

LUE MYÖS: Hurja töötti! Leijonasensaatio jyräsi NHL-supertähti Patrick Kanen tylyllä tavalla – kuittasi pommin tyynesti

LUE MYÖS: Miksi NHL-supertähdet kuumenevat Leijonia vastaan? Lauri Marjamäki virnistää: ”Vastaan tulee joku nevahöörd – ottaa koville”

LUE MYÖS: Lohkovoitto! Leijonat murskasi USA:n tähtisikermän – Sebastian Aho tykitti hattutempun

LUE MYÖS: Kaikkien aikojen ykkönen! Sebastian Aho teki ikimuistoista MM-kisahistoriaa – eikä siinä vielä kaikki?