HERNING. Leijonajärkäle Marko Anttilan ovela temppu tuotti USA:lle kalliin jäähyn lohkovaiheen päätöskamppailussa.

Suomalainen pääsi USA:n supertähti Patrick Kanen ihon alle yksinkertaisella tavalla. Kaksikko jäi juttelemaan vaihtoaition eteen – sen myötä jenkit saivat jäähyn vaihtovirheen takia.

– Yritin, että hän jäisi siihen. Näin, että uusi kaveri hyppäsi jo kehiin. Toimi tällä kerralla, Anttila virnistää.

Mutta mitä Anttila höpötti NHL-supertähdelle? Anttila paljastaa, että keskustelun avaus oli todella simppeli.

– Kyselin vain, että miten pää kestä. Se on aina spontaania. Hauskaa verbaliikkaa – hieman yllättäen hän jäi siihen ja lähti mukaan.

Tutut kaverit Chicagosta

Anttilalla ja Kanella on hieman yllättävä yhteinen muisto. Suomalainen paljastaa, että kaksikko viiletti yhdessä Chicago Blackhawksin NHL-leirillä vuonna 2006.

– Veikkaan, ettei hän muista mua Chicagosta. Pelasimme yhden sisäisen harjoituspelin jopa samassa ketjussa. Hän oli kuitenkin sen verran nuori ja mielessä oli ensimmäisellä NHL-leirillä myös muita asioita, joten hän on mahdollisesti unohtanut sen, Anttila virnuilee.

Anttila oli Kanen höpöttelyn lisäksi myös muuten tulessa USA:ta vastaan. Järkäle iski tärkeän maalin, kun Suomi marssi 6-2-voittoon.

Nelosketjun voimapesä palkittiin jopa päätöserässä ylivoimavastuulla. Tämän taustalla oli Lauri Marjamäen halu lepuuttaa ykköstähtiään, kun USA kävi pelissä jo ylikierroksilla.

– Se oli sellainen suonenveto. Hauskaa oli – siitä on aikaa kuin viimeksi on päässyt sitä pelaamaan. Pari vetoakin sain aikaiseksi, mutta ei uponnut, Anttila kommentoi.

Anttilan oma tehtävä ylivoimalla oli pitää peli siistinä.

– Peli oli ratkennut jo siinä vaiheessa. Jos he olisivat jotain hölmöilleet, sitten olisin katsonut selustaa, Anttila paljastaa.

Voitto tarkoittaa sitä, että Suomi kohtaa Sveitsin puolivälierässä. Tuo kamppailu pelataan torstaina – tarkempi aika ei ole vielä tiedossa.

LUE MYÖS:

LUE MYÖS: Kasetti ei kestänyt! Leijonien fyysinen pelote pääsi USA:n NHL-tähtien ihon alle – ”Kyllä minäkin kuumentuisin”

LUE MYÖS: Hurja töötti! Leijonasensaatio jyräsi NHL-supertähti Patrick Kanen tylyllä tavalla – kuittasi pommin tyynesti

LUE MYÖS: Miksi NHL-supertähdet kuumenevat Leijonia vastaan? Lauri Marjamäki virnistää: ”Vastaan tulee joku nevahöörd – ottaa koville”

LUE MYÖS: Lohkovoitto! Leijonat murskasi USA:n tähtisikermän – Sebastian Aho tykitti hattutempun

LUE MYÖS: Kaikkien aikojen ykkönen! Sebastian Aho teki ikimuistoista MM-kisahistoriaa – eikä siinä vielä kaikki?

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo