Leijonien kokoonpanosta löytyy useita onnistujia, mutta yksi MM-kisojen mielenkiintoisimmista nimistä on puolustaja Juuso Riikola.

24-vuotias puolustaja on luutinut Leijonien takalinjoilla ennakkoluulottomasti ja hän on viimeistään nyt noussut suurenkin kiekkoyleisön tietoisuuteen.

Riikola on monipuolinen pelaaja, jonka vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa. Hyvän luistelutekniikan omaava pelaaja uskaltaa avata peliä rohkeilla syötöillä, mutta hän tuo myös välillä itse kiekon väkevästi hyökkäysalueelle.

Myös fyysisyyttä löytyy. Riikola oli Liigassa yksi sarjan kovimmista taklaajista ja hän pystyy tarjoilemaan erittäin painavia pommeja. Viimeisimpänä itseluottamusta uhkuvan pelaajan taklauksen alle jäi NHL-tähti Patrick Kane.

– Ei siinä sen kummempaa. Ehdin kyllä huomata, kuka oli vastassa, Riikola virnisti Leijonat.comille saatuaan yhden NHL:n suurimmista nimistä hämilleen.

Kyseinen tilanne oli kuitenkin vain yksittäin esimerkki siitä, millaisiin suorituksiin nuori puolustaja on MM-kisoissa kyennyt.

NHL kutsuu?

Riikolalla on tuore sopimus voimassa ensi kaudesta Rauman Lukon kanssa, mutta juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Raumalla jäädään tyhjin käsin.

Leijonien puolustaja on merkattu pelaaja monien NHL-seurojen papereissa. Huhujen mukaan muun muassa Toronto Maple Leafs on pelaajan kintereillä.

Myös C Moren asiantuntijat Karri Kivi ja Olli Jokinen nostivat pelaajan nimen esiin edellisessä MM-studiolähetyksessä. Molempien mielestä pelaaja vaikuttaa valmiilta NHL:ään. Kivi ja Jokinen uskovat, että Pohjois-Amerikan pieni kaukalo sopii Riikolalle jopa paremmin kuin isompi kaukalo.

LUE MYÖS: Näkökulma: Leijonat-tähti pelaa itselleen NHL-sopimusta – loistaa MM-turnauksen parhaana

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: miikka_lahtinen