Maalivahti Harri Säteri pelaa ilmiömäistä MM-turnausta.

28-vuotias maalivahti on torjunut Leijonien maalilla nyt neljässä ottelussa, joista hän on torjunut joukkueelleen neljä voittoa. Samalla hän on pysäyttänyt Kanadan sekä Yhdysvaltojen tähtisikermät. Torjuntaprosentti näyttää puolestaan alkulohkon jälkeen lukemaa 95,40. Hän on MM-kisojen torjuntatilaston ykkönen.

Voidaankin tässä vaiheessa jo todeta, että näytöt on räväytetty tiskiin. Säteri nimittäin hakee ensi kaudeksi NHL-sopimusta, eikä siitä ainakaan haittaa ole, että hän on pitänyt Suomen joukkueen pystyssä vaikemmillakin hetkillä. Säterin kohdalla voidaan puhua voittavasta maalivahdista – hän näytti sen jo viime kisoissa.

Kaiken lisäksi huomioon on otettava se tosiasia, että Tapparan kasvatti pelasi upean kauden Pohjois-Amerikassa. Hän oli NHL:n farmisarjan AHL:n parhaimmistoa, eikä visiitti taalaliigassakaan ollut hukkareissu, päinvastoin.

Eikä siinä vielä kaikki. Säteriltä tulee vielä varmasti lisänäyttöjä tiskiin. Voittaa Leijonat MM-kultaa tai ei, maalivahtiin se ei kaadu.

LUE MYÖS: Näkökulma: Hyvästi, Liiga! Leijonat-puolustaja on valmis NHL:ään

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: miikka_lahtinen