Pietarin SKA menetti kuluneen KHL-kauden päätteeksi suomalaisvahti Mikko Koskinen NHL:ään.

Koskisen korvaajaksi SKA on saanut kiikariinsa Ruotsin maajoukkueen maalivahdin Anders Nilssonin, joka on loistanut MM-kisoissa huikealla 95,1 torjuntaprosentilla.

Vancouver Canucksin ruotsalaisvahdin 2,5 miljoonan dollarin vuosipalkan NHL-sopimus päättyy vasta kesällä 2019, mutta tämä ei ole estänyt huhumyllyä hänen ympärillään.

– Olen lukenut netistä huhuja, että SKA haluaisi minut, mutta en tiedä tästä asiasta mitään. En ole neuvotellut kenenkään kanssa. Tiedän, että SKA etsii maalivahtia, koska Koskinen siirtyi NHL:ään, Nilsson sanoi venäläisen Sport Business Online -lehden haastattelussa.

Nilsson pelasi Koskisen kanssa kaudella 2011-12 New York Islandersin farmijoukkueessa Bridgeport Sound Tigersissa. Miehet kohtasivat toisensa myös KHL:ssä kaudella 2014-15, kun Nilsson pelasi Ak Bars Kazanissa ja Koskinen edusti niin Sibiriä ja SKA:ta.

Kaksikon välit ovat selvästi vielä kunnossa, koska Koskinen oli pirauttanut yllättävissä merkeissä entiselle pelitoverilleen.

– Hän (Koskinen) muuten soitti minulle ja kysyi, jos haluisin mennä pelaamaan Pietariin. Sanon tämän vain kerran – minulla on sopimus Vancouverin kanssa, joten en aio lähteä sieltä. NHL on vieläkin prioriteettini. En halua sanoa pahaa KHL:stä, mutta maailman ykkössarja on Pohjois-Amerikassa, Nilsson lyttäsi KHL-huhut.