Ponnahduslauta NHL:ään! Liigassa hurmannut tähtipakki valmis Pohjois-Amerikkaan: ”Kiitos kaikille suomalaisille”

© Kuva: Getty Images

HERNING. Pelicansin takalinjoilta tutun Libor Sulakin MM-turnaus päättyi ristiriitaisissa tunnelmissa.

Nuorukainen pääsi isoon rooliin Tshekin joukkueessa. Upea turnaus jätti silti karvaan maun suuhun, kun Tshekki tippui USA:lle puolivälierätrillerin jälkeen. Jenkit marssivat jatkoon 3-2-voitolla.

– Tämä oli tiukka peli. Meidän olisi pitänyt pelata paremmin. Pelasimme kaksi erää hyvin, mutta emme saaneet pelattua täyttä 60 minuuttia. Se on iso sääli, Sulak harmittelee Leijonat.comille.

Kokonaisuutena toukokuun turnaus maistui silti. Sulak kertoo, että kisoista jäi positiivinen maku.

– Pääsin pelaamaan isossa roolissa ja sain paljon peliaikaa. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen – minulla on paljon töitä edessä.

Sulak ei puhu lämpimikseen – hän pääsi pelaamaan olympiapettymyksen jälkeen isossa roolissa. Vaikka hän ei edes mahtunut Etelä-Korean joukkueeseen, oli hän näissä kisoissa Tshekin kärkipakkeja.

Kuvaavaa on, että nuorukainen viiletti ensimerkiksi torstain puolivälierässä Tshekin ykköskentässä yhdessä NHL-mörkö Radko Gudasin kanssa.

– Radko on todella hyvä tyyppi. Hän auttoi minua todella paljon. Puhuimme paljon jääkiekosta. Minun pitää kiittää häntä tästä matkasta.

Kiitokset Lahteen!

Pakin ilme kirkastuu heti, kun hän kuule toimittajan olevan Suomesta. Sulak kertoo nauttineensa menneestä vuodesta Liigassa. Kausi vieraassa maassa sujui mainiosti. Hän iski Pelicansissa 42 otteluun mainiot tehot 9+23=32.

– Olen todella tyytyväinen, että sain pelata Lahdessa. Sarja on nopea, pääsin pelaamaan hyviä otteluita. Se oli hyvä askel urallani.

Jo haastattelussa huomaa ison muutoksen. Kun Sulak saapui Suomeen, eivät mediahommat sujuneet lainkaan englanniksi. Nyt pakki puhuu jo itsevarmasti aiemmin vierasta kieltä.

– Minun pitää oppia puhumaan sitä, tarvitsen kielitaitoa USA:ssa. Kaikki Lahdessa puhuivat englantia, joten minun pitää kiittää heitä. Kiitos kaikille suomalaisille!

Seuraava tavoite on NHL:ssä. Sulak kertoo ottavansa pienen tauon jääkiekosta. Sen jälkeen suunnitelma on ottaa pelipaikka Detroit Red Wingsistä.

– Minun pitää rentoutua ja levätä hetki. Tarvitsen lisää voimaa. Sen jälkeen pidän vain huolta, että olen valmis, kun NHL-leiri alkaa, tshekkilupaus kiteyttää.

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.