KÖÖPENHAMINA. Ruotsi eteni jääkiekon MM-kilpailuissa jälleen finaaliin, kun se kukisti lauantaina Yhdysvallat peräti maalein 6-0.

Ottelun ratkaisukohta nähtiin toisessa erässä, kun Ruotsi oli 2-0-johtoasemassa. Vaikka Yhdysvallat oli vielä ottelussa hyvin mukana, päätti hyökkääjä Johnny Gaudreau antaa Ruotsille voiton avaimet käsiin, kun hän huitaisi Ruotsin Hampus Lindholmia idioottimaisella tavalla selkään.

Calgary Flamesin NHL-tähti sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen ja samalla Ruotsi kiitti. Joukkue iski 11 sekuntiin kaksi maalia, eikä Yhdysvallat toipunut enää tästä.

– Taklasin ensin ja tilanne meni hänellä tunteisiin. Sen jälkeen hän huitaisi minua. Olen pelannut häntä vastaan useasti, ja tiesin, että hän voisi hermostua. En kuitenkaan ajatellut, että hän tekisi tuollaista tällaisessa ottelussa, Lindholm kommentoi tapahtunutta Leijonat.comille heti ottelun päätyttyä.

Tehokkaasti ottelussa esiintynyt Ruotsi odottelee nyt vastustajaa MM-finaaliin. Toinen finaalijoukkue selviää myöhemmin lauantaina, kun Kanada kohtaa välierissä Sveitsin.

LUE MYÖS: Mitä ihmettä? USA:n supertähti pimahti idioottimaisesti ruotsalaiselle – iski viikatteella selkään!

LUE MYÖS: Hölmöillyt USA-tähti pakoili mediaa – jopa oma valmentaja tylytti: ”Hän peruisi tekonsa, jos voisi”

LUE MYÖS: Raukkamainen kosto! Asiantuntija raivostui USA-supertähden sikailulle: ”Mitä hän oikein tekee? Typerä temppu”

LUE MYÖS: Täystyrmäys! Ruotsi marssi murskaavalla tavalla MM-finaaliin

Ilari Isotalo, Kööpenhamina
Twitter: @IlariIsotalo