KÖÖPENHAMINA. USA:n ykköstähtiin kuuluva Johnny Gaudreau joutuu miettimään vielä tovin MM-välierässä ottamaansa jäähyä.

Calgary Flamesin supertähti otti kahden minuutin rangaistuksen idioottimaisella tavalla. Ruotsin Hampus Lindholmin taklaus ei ollut jenkkitaiturin mieleen – Gaudreaun tapa kostaa tämä epännostui karulla tavalla.

USA–hyökkääjä huitoi Lindholmia viikateella takaapäin selkään. Tuomaristo oli hereillä ja passitti NHL-tähden kahden minuutin jäähylle.

Rangaistus maksoi USA:lle kovan hinnan, kun Ruotsi karkasi ylivoimatilanteensa turvin nopeasti 3-0-johtoon. Peli on ollut jopa yllättävän selkeää Tre Kronorin hallintaa – ryhmä johtaa peliä jo 4-0.

Ottelun voittaja etenee MM-finaaliin. Siellä vastaan asettuu voittaja otteluparista Kanada-Sveitsi. Leijonat.com seuraa turnausta paikan päällä.