KÖÖPENHAMINA. USA:n ja Ruotsin välisen välieräkamppailun yksi käännekohta nähtiin jo toisessa erässä, kun jenkkien Johnny Gaudreau hölmöili itsensä jäähylle pelin ulkopuolella.

NHL:n herrasmiespalkinnonkin voittanut Gudreau pimahti täysin Ruotsin Hampus Lindholmille. Hän iski viikatteella vastustajaa takaapäin selkää. Vaikka tilanteesta tuomittiin vain kahden minuutin jäähy, käänsi temppu pelin lopullisesti Ruotsille.

Tre Kronor hyödynsi heti ylivoimansa ja marssi 3-0-johtoon. Se oli liikaa USA:lle, joka ei enää noussut peliin mukaan. Lopulta Ruotsi marssi finaaliin tylyllä 6-0-voitolla.

Tappio ja oma hölmöily harmitti Gaudreauta vielä pelin jälkeen. Supertähti kieltäytyi kaikista haastatteluista. Hyökkääjä marssi pää alhaalla mixez zonen läpi ja hylkäsi järjestäen kaikki haastattelupyynnyt.

USA:n päävalmentaja Jeff Blashill myönsi jäähyn olleen typerä temppu. Palaute oli rehellinen ja suora.

– Se oli typerä jäähy. Sinä tiedät sen, minä tiedän sen ja hän tietää sen. Se oli ikävää, Blashill vastasi toimittajalle valmentajien lehdistötilaisuudessa.

Valmentaja ja pelaaja juttelivat tilanteesta jo pelin jälkeen. Typerästä jäähystä pitää ottaa opiksi.

– Ottaisin hänet silti joukkueeseeni mikä hetki tahansa. Rakastan häntä pelaajana ja kilpailijana. Olen varma, että hän peruisi tekonsa, jos voisi. Mutta hän ei voi. Sille ei voi enää mitään, USA-valmentaja kiteytti.

Ruotsi marssi upealla voitolla finaaliin. USA päättää turnauksensa sunnuntaina pronssipeliin. Leijonat.com seuraa otteluita hetki hetkeltä paikan päällä.

LUE MYÖS: Mitä ihmettä? USA:n supertähti pimahti idioottimaisesti ruotsalaiselle – iski viikatteella selkään!

LUE MYÖS: Raukkamainen kosto! Asiantuntija raivostui USA-supertähden sikailulle: ”Mitä hän oikein tekee? Typerä temppu”

LUE MYÖS: Nyt meni tunteisiin! USA:n supertähti sortui MM-jäillä idioottimaiseen temppuun – ”En ajatellut, että hän tekisi tuollaista”

LUE MYÖS: Täystyrmäys! Ruotsi marssi murskaavalla tavalla MM-finaaliin