Mestis-seura TUTO Hockey vahvistaa tehneensä sopimuksen Liigastakin tutun Matt Nickersonin kanssa.

Kanadalaismörkö palaa Suomeen Iso-Britannian EIHL-liigasta. Siellä hänjpelasi edellisen viiden kauden ajan, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

Pakki muistetaan sarjasta erikoisista kohuista. Tuorein tapaus nähtiin, kun pakki hakkasi katsojan. Hän sai tempustaan 20 ottelun pelikiellon – sekä potkut sarjasta (Lue uutinen).

TUTO Hockeyn riveissä odotetaan Nickersonin kiinnostavan persoonana. Hänen uskotaan täyttävän myös Mestis-pakin ominaisuudet.

– Oikeastaan se, miksi halusimme Mattin voidaan jakaa kolmeen osaan. Ensimmäisenä on se, että ihmiset kaipaavat persoonia kaukaloon, ja kovin montaa herra Nickersonia suurempaa persoonaa ei ole Suomeen saatavilla, seuran urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kertoo.

– Toinen on se, että kaipasimme koppiin maailmaa nähneen ammattilaisen, joka pystyy tukemaan nuoria pelaajia. Jokainen pelaaja, jolta olemme kysyneet, Matt noussut listan kärkeen joukkuepelaajista puhuttaessa.

Samalla TUTO uskoo, että pakkimörkö pystyy tuomaan myös turvaa joukkueen tähtipelaajille. Tämä viesti on luettavissa Aittolan rivien välistä.

– Kolmantena: olemme kärsineet vuosittain aika paljon loukkaantumisista, ja viime kaudella oli pahimmillaan puoli ryhmää telakalla. Mestiksestä on tullut sarja, jossa sattuu ja tapahtuu. Haluamme nähdä, muuttaako Mattin läsnäolo tätä asiaa. Pelillisesti mies täyttää helposti kaikki Mestiksen vaatimusalueet, sillä Englannin pääsarja on ammattilaissarja, sieltä löytyy lähes jokaisesta jengistä pari kentällistä pelaajia, joilla on yli toistasataa peliä AHL:stä, ECHL:stä tai muiden maiden ammattilaissarjoista.

Liigasta Nickerson muistetaan Ässistä ja Ilvekstä. Pakki ehti hämmentää jo pääsarjassa pelatessaan: hän sai ensimmäisellä kaudellaan Porissa 25 otteluun hurjat 106 jäähyminuuttia.

TUTO julkaisi lauantaina myös useita muita kiinnostavia sopimuksia. Nimekkäimmät uudet nimet ovat Atte ja Miro Mäkinen. KHL:stäkin tuttu veljesduo on kova lisä Mestikseen.

– Kumpaakin on tullut seurattua kaudesta 2013 lähtien, ja pidän suunnattoman paljon siitä palosta, jolla Mäkiset pelaavat jääkiekkoa. Pelillisesti molemmilla on kyky tehdä tulosta, ja ennen kaikkea potentiaalia kasvaa tekemään sitä illasta toiseen, Aittola summaa.