Yhdysvallat on voittanut jääkiekon MM-kilpailuissa pronssia.

Joukkue kukisti sunnuntain alkuillan kamppailussa naapurimaa Kanadan maalein 4-1.

Tiukassa ottelussa Yhdysvallat siirtyi ensimmäisen kerran johtoon toisessa erässä, kun Chris Kreider onnistui maalinteossa ylivoimalla. Kanada nousi kuitenkin vielä erän lopulla tasoihin, kun puolustaja Marc-Edouard Vlasic toi vaahterapaidat 1-1:een.

Voittomaalia saatiin odotella aina lähes viimeisille minuuteilla asti, kunnes Nick Bonino siirsi Yhdysvallat 2-1-johtoon. Maalitilanteessa Bonino ehti ensimmäisenä irtokiekkoon Patrick Kanen laukauksen jäljiltä ja hänellä oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Ratkaiseva 3-1-maali nähtiin puolestaan reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria, kun Anders Lee laukoi kiekon tyhjään maaliin. Tämän jälkeen numeroita kaunisteli vielä myös Kreider, joka teki illan toisen osumansa tyhjiin.

Yhdysvallat voitti viimeksi MM-mitalin vuonna 2015, kun joukkue sijoittui niin ikään kolmanneksi. Kanada jäi puolestaan ilman mitalia viimeksi keväällä 2014.