Jääkiekon MM-kilpailut saatiin päätökseensä sunnuntaina, kun Ruotsi kukisti jännittävässä finaalissa rangaistuslaukausten jälkeen Sveitsin maalein 3-2.

Leijonien osalta MM-turnaus tuli päätökseensä yllättäen jo puolivälierissä, kun Sveitsi lähetti suomalaiset kotiin. Tästä huolimatta Leijonien pelaajat ehtivät tekemään turnauksessa todella kovaa jälkeä.

MM-kisojen maalipörssin voittoon marssi Sebastian Aho, joka tykitti kahdeksaan otteluun hurjat 18 (9+9) tehopistettä. Hän voitti myös tehotilaston upealla lukemalla +15 ja sijoittui pistepörssissä toiseksi.

Aho valittiin MM-kisapäivän päätöspäivänä turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi sekä tähdistökentälliseen.

Nuoren suomalaistähden lisäksi Teuvo Teräväinen pelasi tilastojen valossa upeat kisat. Teräväinen sijoittui pistepörssissä viidenneksi, kun hän iski kahdeksaan otteluun tehopisteet 5+9=14. Tämän lisäksi hän oli tehotilaston kakkonen lukemalla +14.

Myös Leijonien puolustuksesta löytyi tilastojen valossa yksi suuri ja hieman yllättävä onnistuja, sillä Markus Nutivaara sijoittui puolustajien pistepörssissä toiseksi. NHL-seura Columbus Blue Jacketsin puolustaja viimeisteli kahdeksaan otteluun tehopisteet 3+6=9. Häneltä ei ennakkoon odotettu näin kovaa tulosta tehopistepuolella.

LUE MYÖS: MM-kisojen tähdistökentällinen julki – Leijonat-tähti Sebastian Aho putsasi palkintopöydän