KÖÖPENHAMINA. USA:n NHL-nestori Derek Ryanin uran ensimmäinen MM-turnaus päättyi iloisiin tunnelmiin.

Kokenut hyökkääjä oli yhtä hymyä voitetun pronssiottelun jälkeen. 4-1-voitto Kanadasta toi Carolina Hurricanesin voimapesälle samalla uran ensimmäisen arvokisamitalin.

– Tämä on siistiä. Tämä mitali on upea ja yllättävän painava. En halua kääntää veistä haavassa, mutta neljäs tila on todella raskas paikka turnauksessa. Suomessakin se tiedetään – joukkuehan oli sillä sijalla viime vuonna, Ryan virnistää Leijonat.comille.

Ryan kertoi aiemmin turnauksessa jo mietteitään Leijonat.comille Carolinasta tuttujen Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen otteisiin (LUE JUTTU). Kun keskustelu suomalaismedian kanssa kääntyy uudelleen suomalaiseen, keskeyttää Ryan kysymyksen virne kasvoillaan.

– Sebastian Aho? En ole koskaan kuullutkaan hänestä, Ryan leukailee ja hekottelee hetken.

Aho ja Ryan ovat ehtineet piikitellä toisiaan pitkin turnausta. Ryan paljasti aiemmin, että hänen 4-vuotias poikansa on kova suomalaisen fani. Aho heitti takaisin, että pojan jutut ovat NHL-nestoria paremmat (LUE JUTTU).

– Vai sanoi ”Seabass” niin… Se on kieltämättä varmaan totta. He tulevat hyvin juttuun. Aho on noussut lapseni idoliksi. Se kuvastaa hyvin, kuinka hyvä tyyppi ”Seabass” on, Ryan vakavoituu hetkeksi.

”Aholla enemmän saavutuksia”

Aikooko jenkki leuhia tuoreella pronssimitalilla suomalaiselle? Ryan muistuttaa, ettei hänellä ole vielä paljon varaa elvistellä tutulle suomalaiselle.

– En aio hieroa tätä Ahon naamaan. Hänellä on jo nyt liikaa saavutuksia, joilla hän voi leveillä minulle. Hän on sitä paitsi liian mukava kaveri, Ryan kiteyttää.

LUE MYÖS: MM-kisojen tähdistökentällinen julki – Leijonat-tähti Sebastian Aho putsasi palkintopöydän

LUE MYÖS: Pysäyttäjää ei löytynyt! Kiekkohistoriaa tehnyt Sebastian Aho MM-kisojen maalikuningas

LUE MYÖS: USA:n NHL-nestori kuittailee Leijonien tähtikaksikolle: ”He ovat erottamattomat – aina yhdessä”

LUE MYÖS: Sebastian Aholta hulvatonta kuittia USA:n NHL-nestorille: ”4-vuotiaalla pojalla paremmat jutut”

Ilari Isotalo, Kööpenhamina
Twitter: @IlariIsotalo