KÖÖPENHAMINA. Ruotsin NHL-tähti Magnus Pääjärvi piti lupauksensa ja täytti fiiliksensä MM-kultajuhlassa myös suomeksi.

Huippuhyökkääjällä on suomalaisia sukujuuria – sen myötä hän iski ennen finaalia huvittavan lupauksensa: mikäli Ruotsi marssi MM-kultaan, täräyttäisi hän medialle sanat, jotka hän osaa suomeksi.

Ruotsi teki myöhään sunnuntai-iltana komean tempun, kun se kaatoi Sveitsin finaalitrillerissä maalein 3-2. Tiukka kamppailu ratkesi vasta rangaistuslaukauksin.

– Vi*un hyvä! Vi*un hyvä! Pääjärvi huudahti suomalaismedialle kultahumussa.

Pääjärvi oli myös muuten yhtä hymyä finaalin jälkeen. Kiekkotaituri myönsi, että ottelu Sveitsiä vastaan oli hermoja raastava. Fiilis ruotsalaisten vaihtoaitiossa ehti vaihdella pelin myötä.

– Tämä oli uskomaton peli. Emme saaneet maaleja, vaikka meillä oli paikkoja. Ja meidän olisi pitänyt iskeä. Sen jälkeen peli meni jatkoajalle ja olimme että ”voi paska!”. Tämä oli sen jälkeen todella maukas voitto.

Mestaruus oli Ruotsille jo toinen putkeen. Pääjärven mukaan se ei ole sattumaa. Maassa on tehty jo useita vuosia asioita oikein – se palkitaan nyt korkojen kera.

– Meillä on hyvä systeemi. Olemme olleet hyviä juniorikisoissa jo pitkään. Nyt he ovat hypänneet mukaan aikuisten kisoihin ja pelanneet upeasti. Meillä on nuori joukkue, jossa on hyvä kemia. Tämä on taas hieno osoitus siitä, Pääjärvi kiteytti.

Ilari Isotalo, Kööpenhamina
Twitter: @IlariIsotalo